Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Les produits de saison de février

Le mois de février va vous apporter tout ce qu’il vous faut pour supporter le froid hivernal. Chez votre maraicher vous trouverez choux, navet et poireaux pour cuisiner de délicieuses soupes. Faites le plein de vitamines avec les oranges sanguines et les avocats. Pensez aussi aux légumes anciens comme le rutabaga ou le topinambour. Et chez votre poissonnier vous avez du choix pour faire le plein d’antioxydants.

Les légumes de saison du mois de février:

Un bon choix de légumes de saison pour ce mois de février: betterave rouge, brocoli, carotte, chou blanc rouge et frisé, chou chinois, céleri rave (préparé en rémoulade maison: bien moins cher et plus équilibré que celui acheté préparé), courges, échalote, endives, épinards, fenouil (pour apporter une touche anisée à vos accompagnements), oignon, navet, panais (original et très bon), poireau, pomme de terre, radis, rutabaga, salade frisée, laitue, mâche, salsifis, topinambour.

fruit-428057_640

Les fruits de saison du mois de février:

Pendant l’hiver on a besoin de vitamines que l’on va trouver dans les fruits de saison: ananas, avocat, citron, fruit de la passion, kiwi, litchi, mandarine, mangue, noix, orange, orange sanguine, pamplemousse, poire, pomme.

Les poissons et crustacés du mois de février:

Chez votre poissonnier vous trouverez: anguille, bar, barbue, cabillaud, carpe, lieu, limande, lotte, merlan, morue, raie, rouget, saumon, saint-jacques

Du côté des crustacés: crevettes, gambas, langoustines et huîtres.

Vous aimerez aussi...

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *